UMJETNIČKI MUZEJ

Radno vrijeme:
U sezoni: 09:00 – 17:00h
Van sezone: 09:00 – 16:00h (nedjeljom ne radi)

Cijena ulaznice:
Odrasli: 4,00€
Đaci/Studenti: 2,00€

Umjetnički muzej smješten je u zgradi Vladinog Doma. Osnovan je kao Umjetnička galerija, 1950. godine, da bi kasnije prerastao u Umjetnički muzej Crne Gore. Muzej obuhvata fond od oko 4000 predmeta, među kojima su i mnoga kapitalna djela jugoslovenske umjetnosti, ikone, kopije fresaka, i najbrojnija kolekcija crnogorske likovne umjetnosti.

U stalnoj postavci predstavljeni su radovi iz nekoliko zbirki: izbor naznačajnijih autora i djela iz kolekcije jugoslovenske likovne umjetnosti i zbirke Vukmanović, manji broj ikona, ikona Bogorodice Filermske smještena u Plavoj kapeli i izbor radova crnogorske likovne umjetnosti koja obuhvata nekoliko generacija stvaralaca, od kraja  XIX vijeka do danas.

CRNOGORSKA GALERIJA UMJETNOSTI “MIODRAG DADO ĐURIĆ”

Radno vrijeme:
U sezoni: 10:00 – 14:00h / 17:00 – 21:00h (ponedjeljkom ne radi)
Van sezone: 10:00 – 17:00h (nedjeljom i ponedjeljkom ne radi)

Crnogorska galerija umjetnosti „Miodrag Dado Đurić“ otvorena  je  2012. godine u zgradi nekadašnjeg Trgoprometa. Koncipirana je kao savremeni izložbeni prostor čije su aktivnosti strukturirane kroz nekoliko segmenata – promociju djela istaknutih crnogorskih autora, izložbe koje se bave aktuelnim umjetničkim pojavama i stvaraocima na domaćoj i inostranoj sceni, realizovane u partnerstvu sa srodnim institucijama iz Crne Gore, regiona i šire. Osim izložbenog programa, poseban segment čine i razne vrste drugih programa i projekata, kao što su: tematske radionice, predavanja, projekcije i diskusije koji se osmišljavaju u saradnji sa obrazovnim i drugim srodnim institucijama iz Crne Gore i inostranstva.

GALERIJA “ATELJE DADO”

Radno vrijeme:
U sezoni: 10:00 – 14:00h / 17:00 – 21:00h ( nedjeljom i ponedjeljkom ne radi)
Van sezone: 10:00 – 17:00h (nedjeljom i ponedjeljkom ne radi)

Galerija “Atelje DADO” osnovana je 2002. godine kao mjesto za promovisanje savremenih umjetničkih tendencija. Programi su strukturirani kroz nekoliko nivoa – predstavljanje djela afirmisanih domaćih i inostranih autora, promociju mladih umjetnika i tematske izložbe iz fonda Narodnog muzeja, uz  prateće programe – razgovore sa umjetnicima, radionice i predavanja.

Program Ateljea DADO možete pratiti na sljedećem linku: https://ateljedado.wordpress.com/